Eo Wijers 2023 – Midden Zeeland

Presentatie

21 september 2023

Onze oprichter Henk Hartzema presenteert het onderzoek Zeelandia Midden Zeeland tijdens de regiofinale van de Eo Wijers competitie. Minder ontwerpen, meer prioriteren.

Het landschap van de Zuidwestelijke Delta in Nederland heeft de afgelopen vijftig jaar een opmerkelijke transformatie ondergaan, waardoor adembenemende vergezichten van uitgestrektheid en ongerepte schoonheid zijn ontstaan. Achter deze schoonheid schuilt echter een verhaal vol grote uitdagingen. De Deltawerken, ons fort tegen overstromingen, hebben onze regio opnieuw gedefinieerd en de activiteiten geconcentreerd binnen imposante dijken.

Deze metamorfose legt aanzienlijke druk op onze sociale, ecologische en agrarische diversiteit, waarbij de traditionele landbouw wordt bedreigd door: de stijging van de zeespiegel, de uitstroom van rivieren, verzilting, de nationale energievoorziening en de toename van de infrastructuur. Ons onderzoek omarmt moedig de veerkracht en natuurlijke betovering ervan te midden van deze beproevingen, waarbij de convergentie van verleden en heden een duidelijk unieke toekomst zal vormen.

Klik hier om onze brochurepresentatie te downloaden voor meer informatie.